黃凱妮 Shimica 私人生日派對玩蛇


歌手 SHIMICA (黃凱妮)日前(9 日)正式踏入30 歲,為隆重其事,她大搞以 met gala 為主題的私人生日派對,雖然今次只邀請密友參加,但也有逾百人盛裝出席,場面墟陷,圈中好友包括林德信 (Alex)、衛詩(Jill)、吳家忻(KaYan9896)與男友 Locker (林家熙)、黃俊豪(Jeremy)和俄仔 Ansheles 等均有到場為老友慶生。


一向玩得的 SHIMICA 在自己的大日子當然不會放過好友們,她悉心為今次生日派對準備 了一個娛賓遊戲「what’s in the box ?」,她笑說:「就係要伸隻手落個盒入邊估吓係乜 嘢,入邊乜嘢都有可能㗎, 例如蛇,蜥蜴,蜘蛛,40 幾隻曱甴等等驚喜。」眾人均戰戰 兢兢伸手入內試探,最終揭曉時原來裡面裝了一條小白蛇,小白蛇無毒,故 Jill 亦無懼跟 蛇蛇玩得十分開心及瘋狂合照。不說不知原來 SHIMICA 十分喜歡爬蟲類動物,她興奮表 示今年生日禮物當中,收到最特別的禮物是一隻好可愛的跳蛛。

剛為 Kayan 打造新歌《Hell No》及與林德信推出合唱新歌《These Nights》的 SHIMICA 在 來年亦有甚多大計,「三十而立」的她預告,「大計就係下年會搞自己嘅 Shows ,仲會同 多啲唔同嘅 artists crossover,我下一個 MV 會搵 Jeremy Wong 做男主角,因為覺得佢好有 character , 同埋好 Hot ! 我同 Jill 嚟緊都計劃緊合作,至於 Alex 同我永遠都會有合作㗎喇, 因為我哋仲有好多嘢未完成,哈哈。」

SHIMICA 和俄仔 Ansheles 看似大纜都扯唔埋的二人原來甚為熟絡 ,「 Ansheles 係我嘅鄰 居所以成日都會撞到,我嚟緊都想搵佢一齊做首歌,同埋拍 YouTube! 不過最緊佢 Account 俾人 hack 咗, 希望有人可以幫佢攞返佢 Account。」

談到生日願望,她指「願望就係 COVID 快啲完。大家呢幾年都都好辛苦,希望全世界人 唔好再驚,同埋世界和平。」


[土日中中水]

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。