陳健安@C AllStar 化身暖男店長 揚言朱古力與腹肌兩樣都要

啟田商場作為觀塘區文青聚腳點,由即日至 10 月 2 日期間由 Kaka 擔任嚮導,以朱古力為題帶領大家環遊世界,打造甜絲絲的「Kaka Choco Tour」。25 米長「朱古力世界大道」穿越亞洲朱古力魔法便利商店「Choco Lab」、充滿歐陸色彩的「Kai Tin Café」和洋溢美式風情的戶外廣場。場內設有多個心甜打卡熱點,以及本地朱古力藝術大師霍耀文先生牽頭製作的 2 件 1 米高朱古力雕塑展品,定必為旅程留下幸福點滴。「朱古力特色市集」及台灣 Cona’s 妮娜期間限定店同期進行,讓大眾品嚐環球朱古力食品,享受由朱古力帶來的純粹喜悅!

上月剛推出新單曲《創作者的派對》的陳健安@C AllStar(On 仔)於 MV 中大騷肌肉,今日以「一日店長」身份現身啟田商場「Kaka Choco Tour」,跟隨卡通角色 Kaka 暢遊朱古力世界大道。他表示:「之前為咗 MV 操肌要戒口同節食,收到今次嘅活動邀請即刻 SAY YES,實行拎正牌食朱古力!

食完最多加強操練,朱古力要食,腹部嘅『朱古力』都要繼續 keep!」On 仔去到多個朱古力主題打卡位拍照,一見到由朱古力製作的 2 件 1 米高「Kaka 的朱古力樂園」雕塑,即被深深吸引住,看得目瞪口呆。他笑言:「邊個話鐘意朱古力係女士專利?朱古力可以話係我嘅精神食糧。如果可以,活動完結後都想帶埋個朱古力雕塑返屋企做擺設,難以想像點用朱古力整到咁精緻嘅作品!」

On 仔隨後化身暖男店長,於「朱古力自由斟」為早早到達現場期待多時的粉絲,親自調配獨一無二的朱古力飲品。他一邊製作一邊說:「8 款材料揀到我心大心細!係用我自己嘅喜好嚟配搭,寫包單好味,希望 Fans 鍾意啦!」On 仔更逐一在杯身簽名,展示滿分的親和力,為粉絲締造甜到入心的開心回憶。

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。