可嵐為小兒子舉行百日宴 鄭伊娜、潘敬祖、蘇煒喬玩水作樂

上月突然宣佈誕下次子的歌手可嵐,趁住中秋節相約好友鄭伊娜、潘敬祖及蘇煒喬等於家中為小兒子舉辦百日宴下水禮。由於疫情,未有邀請太多賓客,並於家中設置泳池讓兒子與小朋友們玩水作樂。

眼見小兒子肥肥白白,可嵐話BB順產出世時原先只有6磅6:「出世後一直餵哺全母乳,但係吸收得好好,早兩個星期去醫生度打預防針時,醫生都唔信佢未夠三個月就7.5公斤重,要護士磅左三次黎證實,證明後勁凌厲,長得好好。」

可嵐指百日宴當日係小兒子Henrik第一次游水,但係完全無喊,而且一落水已經可以在水中悠然自得地慢慢游,笑言係水虎年出世,果然係隻水老虎,可望長大後有機會培養成為香港下一條飛魚!

而前亞姐鄭伊娜(Ena)同潘敬祖(Felix)前年在中秋節分享女兒芊豆B出世嘅喜訊,所以一到中秋節Ena就會諗起佢出世時候嘅樣:「我仲記得當時後見到BB嘅第一眼,心諗個頭仔好似月餅咁大咋!細細粒!」今年中秋節,她帶着女女祝賀閨蜜可嵐細仔嘅百日宴。做咗小姐姐嘅芊豆B好開心話要攬攬BB,好溫柔咁摸摸BB面仔、頭仔、手仔同腳仔,仲話:「BB好得意!好鍾意小BB呀!」


浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。