【財聞】【泰加風暴】股民請願呻血本無歸

一週股市龍門陣,星級股評家,左起:驍騰原,黎家聰,陳顯歷,温冠麟,岑智勇,李慧芬,林家亨,朱紀菲,聶振邦,温傑,諸人進,巨鯨,楊德華 & 劉勝鈞。

snowcare
【防疫絕招】終於有直接噴霧人身體殺菌嘅產品,仲可以殺滅空氣中嘅病菌。

【財聞】【泰加風暴】股民請願呻血本無歸

四月27日周三有泰加小股東踩上泰加管理層遞交請願信,廣發突發新聞稿,至下午4:30,寫字樓保安拒絕所有傳媒朋友上泰加五樓寫字樓,連警力公共關係科都不能進入(私人地方)。

現場更有便警察和便衣警員介備,小股民三人到場,警察先抄低身份證資料,再安排到達示威區內宣讀請願信內容。最後泰加並無派人到場接收請願信,三位小股民多番要求下,由保安陪同成功將請願信交到管理處。

現場所見,和平有秩序進行。小股民只希望將聲音帶到社會上,讓大家關注泰加風暴,小股民血本無歸亂局。

請願信內容:

我哋呢啲小股民一心諗住投資大機構可靠,點知而家保監會話接手就接手,公司停埋牌,查幾耐又唔知,公司可唔可以幫我哋同保監會反映一下,保障我哋小股民嘅利益?

啲積蓄隨時就咁蒸發左,我哋真係好無助,我哋呢班星斗小股民只能夠同你哋反映,公司而家究竟知唔知道咩情況?仲要停幾耐牌,再咁落去我哋真係血本無歸。

如果公司都無辦法知道情況,我哋請求公司同保監會反映,希望佢哋可以出嚟俾返個交代大眾,好歹都俾個時間表我哋,究竟仲要停公司幾耐牌,話哂而家涉及嘅唔單止係一間公司,而係眾多小股民嘅利益。

我哋好需要有知情權,拜託保監會唔好閉門作業,同大眾市民交代返現時情況。

「TG」炒股同學會 | 菲一般講股
https://t.me/UTOFINANCE
個股全方位,專家教路。
入貨價,止蝕位,追擊升幅大拆解。

圖片來源:網絡

點擊:”菲一般講股”。
陳卓瑩新歌「不遺餘力」呼籲社會關注抑鬱症 剪接影片:https://www.instagram.com/p/CH-uaKIBUxy/?igshid=tpgwp5v03mdp
賣盟電商平台專頁歡迎加入洽商

#財聞 #財經 #泰加保險 #保監局 #德勤 #泰加管理層 #的士保費 #打壓