歌手姜珈欣為「淘寶電視台」擔任主持 挑戰不同類型節目


歌手姜珈欣(前名:姜嘉欣)日前為淘寶天貓香港站首推「淘寶電視台」擔任5集節目主持,除與資深主持嚴崇天、陳禮賢、DJ梁棨寧(咸蛋)、彭美詩等等主持合作,嘉欣説今次做主持係一個好大嘅挑戰,因為五集節目內容完全不同類型,有「穿搭台」、「美妝台」、「家電台」、「汽車台」連「運動台」都有,要準備既野都唔少,也是嘉欣創舉一次嘗試5種類型節目,很有挑戰同壓力,但節目非常開心!

被問到較早前因拍攝《全民造星3》手指尾傷勢時,她說因為韌帶撕裂所以康復需要一段時間,現在都還未完全康復,多謝大家關心。

而被問到近況時,嘉欣說公司安排她與風水師鄺紫東師傅合作主持風水玄學節目《紫姜奇玄》,日前已經宣傳首播了,嘉欣說今次在節目製作上,公司安排得好特別,因為自己對風水係零認識,但對自己來講亦係一個新挑戰,希望除咗喺音樂上,可以有一個新嘅突破俾觀眾睇到。

嘉欣說:「2020年就快過去,希望疫情亦好快過去,亦為咗2021年有新景象,與公司商量後決定由原名:(嘉欣)改用(珈欣),她笑言其實都係讀音一樣,希望觀眾不會陌生,會鍾意呢個名。」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。