[Stars Girl] 氣質少女 羅堃尉Karen

Karen_ (0)

羅堃尉Karen 現為全職模特兒,今年24歲。畢業於香港理工大學專業傳意學系。自小喜歡跳舞,長大後喜歡旅遊,挑戰各種刺激的機動遊戲,收集星巴克卡和杯子,希望遊覽世界各地有特色的星巴克及玩盡不同地方的機動遊戲。亦是一個害怕卻又愛看恐怖電影的怪女生。

Karen_ (4)

模特兒經驗超過五年以上。曾為不同品牌拍電視廣告及平面廣告,包括:McDonald、Kotex、雀巢、維他、HSBC、大家樂、澳門新豪影匯酒店、Watson’s、邦民財務、香港寬頻、佳力天、加洲貴騰大賭埸等。

曾參加Style Model Hunt2011獲得亞軍,及於2012年Face U star 校花校草選舉中獲得微博人氣大奬、才藝大奬及校花冠軍。其後,曾任有線電視的寵物節目《怪獸學堂》節目主持,也曾參與電影《賭城風雲3》、《寒戰2》。稍後更會到柬埔寨拍攝旅遊特輯。

1. 妳最鐘意自己邊個部位?

2. 妳平時鐘意做咩?
跳舞、遊水、睇韓國綜藝節目、美劇等
3. 擇偶條件係咩呢?
人品好、專一、成熟、照顧體貼、高大。
4. 妳最鐘意邊個演員合作?
張家輝
5. 如果有機會與同張家輝合作,妳會最想同佢做咩角色呢?
兄妹角色

Karen_ (11)
6. 假設張家輝找妳飾演鬼的角色,妳會答應嗎?
會,為陀地驅魔人加插兄妹情的角色,應該會幾好睇^o^
7. 假如妳參加左G1格鬥會,妳會點準備如何打一場硬仗?
要訓練好耐先能參加,比賽前會同教練日夜訓練。
8.妳最怕整傷邊個部位?
手,腳,臉都吾想受傷
9. 假如妳稍後拍攝柬埔寨旅遊節目,妳要同一個好討厭的人去,妳會點處理?
以大局為重,拍攝會忍耐,拍完再同朋友訴苦。
10.分享一下妳在入行後遇到最有趣的事?
有個拍攝要扮醜角,又要有鬚,頭髪同面又油立立甘,搞笑詼諧的角色很有趣。

攝: Tommy Tang
MUA: Natalie Wong

Karen_ (8)

Karen_ (1)

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。