美心妹妹Keicy、布偉傑阿一 出席《超級無敵羊咩咩大電影之咩最勁》 首映禮

IMG_9625

為慶祝與創作《超級無敵羊咩咩大電影之咩最勁》的Aardman Animations在英語學習上的合作,日前特別於太古廣場AMC舉行的首映禮,並邀得一眾明星與家人到場力撐,包括貝安琪、朱薰、細So、樊亦敏、布偉傑阿一、美心妹妹 Keicy Wu 胡梓盈 等。

IMG_8623

British Council Hong Kong 總監黎柏德及英語教學總監高曼英亦與家人一同到場支持。此外,亦多謝一眾bloggers如 KC飲食天地 及 Jerry C 謝利的支持!

IMG_8627

British Council Hong Kong與Aardman Animations最近共同研發了全新平板電腦應用程式「Learning Time with Timmy」,讓六歲或以下兒童透過有趣好玩的活動學習英語, 詳情可瀏覽 http://goo.gl/4SAUi8

IMG_8628

故事講述喺英國一個鄉村農場裡面,羊咩咩阿爽唔願開工,竟然誤打誤撞,將熟睡中嘅農夫錯送入城。阿爽為咗營救主人,鼓起勇氣第一次衝出農場!不過阿爽羊生路不熟,仲要照顧幾隻傻更更跟埋上車嘅羊咩咩,加上無比兇狠嘅獵羊人步步進迫,誓要將羊咩咩生擒做點心…鬼馬嘅阿爽同羊咩仔女扮成人類,展開一場羊咩出城大冒險!
IMG_8622  IMG_8624 IMG_8626   IMG_8629

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。